/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024

Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024

Amenajarea unor proiecte case implică mai mult decât timp, efort și atenție la detalii. Presupune alinierea la tendințele care se schimbă constant. Fiecare an vine cu noi provocări estetice, menite să personalizeze spațiile și să sporească efectele vizuale. Dacă 2023 a fost despre forță, vitalitate și curaj, 2024 propune o paletă de culori subtile, dar suficient de energizante pentru a crea armonie în design. Peach Fuzz este vedeta anului și merită a fi abordată atât la nivelul pereților, cât și al decorațiunilor de interior. Nuanța integrează tonuri de portocaliu - piersică și roz, care evocă delicatețe, empatie, confort și mai ales eleganță. Însă, 2024 vine și cu alte surprize în materie de estetică.

Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024. Mai multe despre cromatica recomandată, dar și despre piesele care vor arăta de minune în decoruri speciale afli în rândurile de mai jos. 

 

Culorile anului 2024 pentru proiecte case 

Înainte de a discuta despre decorațiuni specifice pentru proiecte case, ar fi bine să ne oprim asupra paletei de culori. Specialiștii Institutului Pantone, după evaluări amănunțite ale influențelor culturale și schimbărilor la nivel global s-au hotărât asupra unei nuanțe câștigătoare. Peach Fuzz aduce bucurie și energie debordantă în locuință, dar și o atmosferă intimă. Tonurile calde inspiră la empatie și confort. Acum, mai mult decât niciodată există o nevoie de uniune perfectă a tuturor elementelor. Locuința nu mai trebuie să fie un mod de a ieși în evidență sau de exprimare a stării materiale, ci un mediu destinat echilibrului minte-corp. Peach Fuzz aduce acea stare de liniște de care casa ta are nevoie. Poate fi mixată atât cu nuanțe neutre de alb și gri, dar arată bine și în combinație cu variantele metalice. 

 

Însă, dacă vrei să obții un design îndrăzneț, dar în același timp relaxant, există și alte opțiuni pe care le poți lua în considerare:

  • Renew Blue - O variantă ideală pentru un proiect casa care mizează pe importanța uniunii cu natura. Nuanța integrează influențe de verde smarald și inspiră la meditație. Albastrul oceanic arată de minune într-un cadru exotic, cu mobilier alb sau piese din ratan. Este exact ce ai nevoie dacă privești locuința ca pe un loc în care te poți izola de agitația cotidiană. 
  • Limitless - O nuanță chic de bej, care are toate atuurile pentru a crea spații cu personalitate. Are o strălucire aparte, este sofisticată și ușor de asortat. Este ideală mai cu seamă în cazul unor proiecte case mici pentru că maximizează efectul vizual și dă senzația de spațiu. 
  • Ironside - Ceva mai îndrăzneață și misterioasă, este o nuanță intensă de verde măsliniu. Dacă ți se pare prea mult să o abordezi la nivelul pereților poți integra scaune sau alte piese de mobilier colorate Ironside.



Tendințe în design interior pe care să le abordezi în casă în noul an

La fiecare final de an, designerii de interior din toată lumea, alături de specialiștii Pantone gândesc noile direcții de amenajare. Nu este deloc o treabă ușoară pentru că există mulți factori care trebuie luați în considerare. 2024 este momentul în care luxul și minimalismul trebuie să se întâlnească la mijloc. 

 

Așadar, iată care sunt elementele care pot transforma orice proiect casa simplist într-unul cu adevărat special:

  • Obiectele de iluminat alungite, cu forme sculpturale și lumină caldă, ambientală, sunt la mare căutare în noul sezon. Se pune accent mai mult pe aspectul estetic decât pe cel practic. Astfel, iluminarea locuinței capătă alte contururi, devine mai sofisticată, mai personală. Variantele suspendate, de mari dimensiuni se potrivesc de minune în livinguri spațioase pentru că nu impactează negativ armonia celorlalte componente. 
  • Influența scandinavă își spune cuvântul, chiar și în cazul unor proiecte case elegante. Universul minimalist atât de apreciat în designul interior este suficient de relevant pentru a trece testul timpului. Așadar, nu ezita să optezi pentru piese cu linii curbate, fără finisaje încărcate și confecționate din materiale naturale. Mixul de lemn și piatră inspiră energie, forță și versatilitate - așa că nu pot lipsi din crearea tabloului general. 
  • Accente de nichel satinat și aluminiu. Dacă vrei să actualizezi efectele vizuale și să le oferi o notă personală, nu ezita să optezi pentru elemente metalice. Paleta cromatică neutră îți dă șansa de a-ți exprima creativitatea, așadar nu ar trebui să ratezi șansa. Adaugă finisaje care să ofere locului o estetică actualizată și integrează-le la nivelul feroneriei sau obiectelor de iluminat.

 

Decorațiunile populare în 2024 pentru proiecte case 

Pe lângă alegerea cromaticii ideale, orice proiect casa trebuie decorat în conformitate cu personalitatea locatarilor, dar și cu noile tendințe de amenajare. Dacă vrei să valorifici efectele vizuale, nu-ți rămâne decât să integrezi decorațiuni specifice. Nu știi ce să alegi în așa fel încât să complimentezi toate componentele estetice? Iată câteva surse de inspirație pe care le poți pune în aplicare și care vor fi la mare căutare în 2024:

 

  • Lămpi albe - Ce poate fi mai frumos decât o lampă albă amplasată în locul potrivit? Variantele sculpturale, de mari dimensiuni se potrivesc perfect în orice stil de amenajare - fie clasic, modern sau futurist. De asemenea, asigură o iluminare uniformă a încăperilor. 

 

  • Obiecte pentru depozitare extravagante - Nu te-ai săturat de banalele cutii pentru depozitare? Pe lângă designul mediocru, nu fac altceva decât să dezechilibreze celelalte componente. Orientează-te către alternative din piatră sau ceramică, colorate în nuanțe populare. Cele mai recomandate rămân obiectele artizanale, care se aseamănă mai mult cu piese de artă decât cu locuri pentru depozitarea lucrurilor personale. 

 

  • Covoarele pufoase, din materiale naturale - 2024 este și despre sustenabilitate și grijă pentru mediul înconjurător. Țesăturile delicate, confecționate din lână sau bumbac devin elementele centrale în cazul unor proiecte case mici. Mai puțină culoare și mai multă textură - este deviza noului an. Poți integra imprimeuri sofisticate și la nivelul canapelei sau fotoliilor din living. 

La ce piese de decor să renunți în 2024?

Anul 2024 îți rezervă multe surprize plăcute, dar locuința trebuie pregătită în consecință. Cum anume? Ei bine, designerii de interior, dar și specialiștii în arta feng shui-ului recomandă aruncarea obiectelor inutile sau a celor sparte. Există o superstiție conform căreia dacă noul an te prinde cu farfurii, căni sau pahare ciobite vei avea parte de ghinion. 


De asemenea, ar fi bine să renunți la:

  • Piese de artă de calitate inferioară - O lucrare de artă calitativă își păstrează valoarea și relevanța în timp. Evită achiziționarea de picturi sau sculpturi care nu exprimă nimic sau care sunt confecționate din materiale ieftine. 
  • Elemente care nu te definesc personal - Alege decoruri care îți aduc bucurie și reflectă întocmai felul de a fi. Renunță la variantele care au fost achiziționate doar pentru că erau la modă sau pentru că altcineva le-a apreciat. Locuința personală trebuie să transmită povestea unică a vieții și personalității tale. 
  • Obiecte pe care nu le mai folosești și care nu mai pot fi reintegrate în design - Fă o curățenie generală și vezi care sunt componentele care nu mai îndeplinesc niciun rol în casă. Fie că e vorba de mobilier vechi sau de electrocasnice nefuncționale, nu ezita să arunci tot ce supraaglomerează spațiul.

Anul 2024 vine cu multe propuneri interesante de amenajare interioară. Culorile anului au fost deja stabilite - la fel și tendințele în materie de mobilier și decorațiuni. 

Nu-ți rămâne decât să le integrezi armonios în locuință și să te bucuri de frumusețea rezultatului final!

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu