/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024

Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024

Unul dintre cele mai importante spații atunci când e vorba de proiecte de case este fără îndoială livingul. Este locul unde te poți răsfăța cu momente binemeritate de relaxare, dar și cu timp de calitate alături de cei dragi. Este o încăpere multifuncțională - o poți folosi atât pentru telemuncă sau responsabilități zilnice, cât și pentru seri liniștite în familie. Totuși, pentru a putea crea o atmosferă în ton cu nevoile tale, designul este un factor foarte important. Estetica dictează ambientul general, dar și gradul de confort.

Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt din ce în ce mai apreciate de către designerii unor proiecte de case. Totuși, nu sunt scăpate din vedere nici ideile creative, care pot oferi o pată de culoare rezultatului final. Însă, mai multe trucuri despre împrospătarea mediului de acasă poți afla în rândurile de mai jos. 

 

Proiecte de case - greșeli pe care să le eviți în amenajarea livingului

Înainte de a te gândi la reamenajarea spațiului existent e important să ai în vedere principalele greșeli pe care să le eviți din start. Oricât de mult ai vrea să te implici în definirea esteticii, încearcă să nu exagerezi. Iată doar câteva dintre cele mai întâlnite erori:

  • Limitezi spațiul - Chiar dacă unele decorațiuni arată frumos în living, de cele mai multe ori pot limita creativitatea și implicit nevoile aferente depozitării. În 2024 sustenabilitatea este un concept din ce în ce mai abordat. Pe lângă faptul că facilitează protejarea mediului înconjurător și resurselor naturale, este o tactică numai bună de a crea spații de impact. Practic, te rezumi doar la câteva obiecte de care ai cu adevărat nevoie și care arată bine în ansamblul general. 
  • Nu acorzi suficientă atenție luminii potrivite - Fără o iluminare adecvată nu ai cum să obții armonie vizuală. Un spațiu prea întunecat creează probleme în derularea rutinei zilnice. În schimb, prea multă lumină devine obositoare, ceea ce reprezintă un dezavantaj semnificativ pentru un loc folosit adesea pentru relaxare. Cel mai indicat ar fi să mixezi lumina caldă cu cea rece dacă vrei să definești un living versatil.
  • Neglijarea funcționalității - Nu te concentra doar pe aspectul estetic. E distarctiv să te joci cu paleta cromatică sau să te hotărăști cu privire la integrarea obiectelor de decor. Însă, asigură-te că spațiul este funcțional și se potrivește nevoilor și activităților familiei tale. Creează zone distincte pentru relaxare, socializare și alte activități. În cazul unor proiecte case mici, există un truc care te poate ajuta să echilibrezi efectele vizuale. Fă un living open space, pentru că nu va da vreodată senzația de prea plin. 

 

Tendințe pentru 2024 în decorarea livingului

S-au stabilit deja tendințele pentru 2024 în ceea ce privește decorarea unor proiecte case. Peach Fuzz este culoarea anului și dictează implicit felul cum se va desfășura amenajarea. Compasiune, familiaritate și conexiuni durabile - sunt elementele cheie care ar trebui să se regăsească în casa ta, dar mai cu seamă la nivelul livingului.

Dacă nu știi exact cum să le pui în aplicare, nu trebuie să-ți faci griji. Există câteva aspecte care te vor ajuta să obții rezultatele dorite:

  • Actualizează paleta de culori - Chiar dacă griul sobru arată bine în orice combinație, nu este tocmai cea mai reușită alegere care poate defini un living prietenos. Nuanțele calde sunt mult mai indicate pentru că inspiră confort la superlativ, dar și intimitate. Optează pentru bej, alb sau maro deschis. Peach Fuzz poate acționa ca un element de contrast. Însă, nu e musai să se regăsească la nivelul pereților. Îl poți sublinia prin decorațiuni specifice precum tablouri sau sculpturi. 
  • Optează pentru mobilier modular - Renunță la piesele lipsite de personalitate și complet inutile, care doar îți ocupă spațiul degeaba. În loc să alegi clasicele dulapuri cu uși mai bine te-ai orienta către rafturile suspendate. Sunt mult mai practice în ceea ce privește depozitarea. Ba mai mult, le poți marca frumos prin intermediul benzilor LED.
  • Adu mai aproape natura, dar nu uita de importanța tehnologiei - 2024 este despre echilibru. Pune în balanță toate aspectele rutinei tale pentru a găsi cele mai bune soluții de amenajare a unor proiecte case. Natura trebuie să ocupe un loc de bază în living - adaugă ghivece minimaliste cu plante sau tablouri cu licheni. Fă-ți propria oază de liniște, dar nu uita de beneficiile designului smart. Integrează tehnologii de ultimă generație pentru a spori gradele de eficiență și funcționalitate.

 

Proiecte de case - la ce trebuie să renunți în 2024

Știi care este secretul unor proiecte de case mereu în pas cu tendințele? Flexibilitatea în design. Nu trebuie să faci mereu modificări costisitoare dacă investești în calitate și alegi doar obiecte de care ai nevoie. Același principiu se aplică și în cazul livingului. Obiceiul de a păstra lucruri inutile nu face decât să dăuneze esteticii și implicit atmosferei. 

 

Dacă încă stai pe gânduri, iată ce nu ar mai trebui să se regăsească în livingul tău în 2024:

  • Comoda voluminoasă - Ce-ar fi dacă ai renunța la comoda pe care este așezat TV-ul și ai opta pentru montarea dispozitivului direct pe perete? Este o idee numai bună mai ales în cazul unor proiecte case mici unde fiecare centimetru de spațiu folosit greșit poate impacta rezultatul final.
  • Plintele prea groase și lipsite de stil - Marchează spațiul în așa fel încât să existe o trecere fină între podea și plafon. Nu mai folosi plinte fabricate din materiale texturate sau care au forme neobișnuite. Alege-le pe cele care ies în evidență în primul rând prin eleganța pe care o inspiră. Liniile perfect drepte nu se vor demoda niciodată.
  • Sursele vechi de iluminat - Gata cu aplicele, lampadarele sau becurile fără personalitate. Dacă îți dorești un living modern, nu ezita să optezi pentru profile LED aplicate direct de jur împrejurul tavanului.
  • Canapeaua tapițată cu imprimeuri prea încărcate - Un element cheie din living, canapeaua trebuie să îndeplinească atât funcții practice, cât și estetice. În 2024 se pune accent pe texturile pufoase, reconfortante, care subliniază sentimentul de acasă. Optează pentru pături fabricate din materiale organice, rezistente la utilizări îndelungate și plăcute la atingere.
  • Tapetul decorativ - Păstrează simplitatea și renunță la tapet, mai ales dacă ai proiecte case mici. Dacă totuși vrei să oferi pereților un plus de unicitate montează plăci în relief în zona televizorului.

 

Sfaturi utile pentru amenajarea livingului

Dacă încă te gândești la felul în care va arăta livingul, dar nu ești pe deplin hotărât/ă să faci o schimbare, nu-ți face griji. Urmează etapele de mai jos și bucură-te de rezultatele așteptate:

  • Planificare preliminară - Începe prin a face o schiță a livingului și determină cum îți dorești să-ți folosești spațiul.
  • Stabilește un buget clar - Nu te rezuma la alegerile ieftine doar pentru că sunt cele mai utilizate. Calitatea face diferența dintre un living inedit și unul mediocru. 
  • Oferă personalitate locului - Adaugă accente decorative, cum ar fi perne, pături, tablouri sau plante de interior, în funcție de preferințele personale. 
  • Fii deschis/ă la nou - Înlocuiește toate piesele care și-au pierdut valoarea în timp și care nu mai sunt deloc funcționale. 
  • Optimizează totul - Folosește piese de mobilier cu spațiu de depozitare integrat, cum ar fi comode, dulapuri sau mese cu sertare.

 

Acum că ai aflat tot ce trebuie să știi despre obținerea unui living modern, nu-ți rămâne de făcut decât să începi renovarea. 

Urmează sfaturile de mai sus și oferă locuinței tale o notă creativă!

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu