PROIECTARE GENERALA

Proiectare arhitectură SF/ DALI / DTAC / DTAD / DTOE / Pth /DE

La Hauze, etapele de proiectare arhitectură se derulează conform prevederilor legislative aflate în vigoare. De asemenea, punem accent pe importanța multifuncționalității, tocmai de aceea derulăm cu atenție:

● Studiul de fezabilitate (SF) și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) - Fazele incipiente ale oricărui proiect. Prezintă principalii factori de natură tehnică, economică și materială, care pot influența caracteristicile proiectului final. Pentru a evita posibilele erori și incidente neplăcute, profesioniștii noștri iau în calcul normele de execuție a drumurilor naționale sau județene, studiile geologice și prevederile care vizează protecția mediului.

● Documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire (DTAC) - Include atât proiectul de arhitectură, cât și cele aferente structurii de rezistență și a instalațiilor integrate în locuință. În baza unui asemenea document, primăria își dă acceptul cu privire la demararea etapelor de construcție.

● Proiectul tehnic de execuție (Pth) - Cuprinde toate detaliile tehnice elaborate de specialiști pentru a duce la bun sfârșit serviciile de proiectare arhitectură. Integrează soluțiile optime pentru obținerea rezultatelor dorite, tocmai de aceea se folosește în momentul în care se trece la faza de execuție.

● Detaliile de execuție (DE) - Trasate pe baza proiectului tehnic de execuție. Prezintă informații complete despre materiale, dimensiuni, finisaje sau echipamente folosite pentru derularea activităților propriu-zise de construcție. Respectăm întocmai detaliile de execuție pentru a ne asigura că proiectul este realizat în conformitate cu standardele și cerințele specificate de client.

● Documentația tehnică pentru obținerea autorizației de demolare (DTAD) - În baza căreia se derulează etapele necesare distrugerii unei clădiri. Poate fi vorba de modificări parțiale sau totale. Indiferent de alegere, echipa noastră de specialiști este pregătită să ofere servicii calitative.

● Documentația tehnică pentru organizarea execuției (DTOE) - Include informații scrise și planuri grafice despre lucrările premergătoare realizării construcției. Documentul este pregătit și semnat de un arhitect cu experiență și drept de răspundere asupra etapelor de lucru.

De ce să investești în serviciile noastre de proiectare arhitectură?

Nevoile și cerințele clienților noștri reprezintă aspectele esențiale pe care le luăm în calcul atunci când demarăm un proiect. Lucrăm împreună pentru a defini concepte unicate și spații armonioase. Însă, unproiect casăperfect funcțional nu înseamnă doar crearea unui design inedit, care să reflecte personalitatea clientului, ci vine la pachet cu numeroase responsabilități legislative. Însă, echipa noastră este pregătită pentru a derula etapele birocratice și a obține documentațiile necesare construirii.

Oferim servicii complete de arhitectură și garantăm avantaje numeroase:

● Livrăm la timp proiectul dorit - Ne place să îmbinăm utilul cu plăcutul și să oferim clienților noștri posibilitatea de a-și materializa visul. Respectăm întocmai data stabilită la începutul colaborării. În cazul situațiilor excepționale, care necesită mult efort din partea noastră, decidem împreună cu beneficiarul o altă zi în care proiectul poate fi predat.

● Folosim tehnici și echipamente de lucru moderne - Suntem la curent cu toate inovațiile de pe piață. Ne îmbunătățim constant tehnicile de lucru, ceea ce se reflectă atât asupra etapelor de proiectare, cât și a celor de execuție.

● Analizăm cu atenție fiecare detaliu - Gândim totul în așa fel încât să nu intervină problemele sau erorile tehnice. Fiecare activitate este monitorizată de un responsabil cu drept de semnătură, care ia în calcul toate scenariile negative posibile. Analizăm riscurile și găsim întotdeauna soluțiile optime de rezolvare a problemelor.

● Personalizăm în funcție de ceea ce își dorește clientul - Faza de proiectare este cea mai importantă din procesul de construire, tocmai pentru că oferă schița de executare. În baza ei se derulează etapele propriu-zise de execuție, tocmai de aceea îi oferim atenția cuvenită. Ținem cont de ceea ce își dorește clientul și modificăm în consecință ori de câte ori este necesar.

Alege cu încredere serviciile de proiectare arhitectură oferite de echipa noastră și bucură-te de calitate și siguranță la standarde înalte!

Proiectare structură - Eficiență și siguranță

Elementul cheie care definește activitățile de proiectare structură este siguranța. Adăugăm plus valoare clădirilor executate prin integrarea cu atenție a detaliilor tehnice. Structura este elementul central al oricărei locuințe, tocmai pentru că certifică gradul de rezistență în timp a clădirii. Garantează o durabilitate sporită în fața condițiilor meteo extreme, dar și a factorilor de uzură și degradare.

Procesul de proiectare a structurii de rezistență poate varia de la un proiect la altul, însă, în general vizăm următorii pași:

● Înțelegerea cerințelor și nevoilor clientului - Înainte de a derula etapele de execuție propriu-zise ale activităților de proiectare structură investim într-o discuție detaliată cu beneficiarul proiectului. Este momentul în care obținem toate informațiile necesare construirii locuinței și aflăm care sunt așteptările clienților.

● Definirea conceptului de proiectare - Creăm un plan bine pus la punct care include într-o primă fază măsurătorile și schițele necesare proiectului. Stabilim dimensiunile și caracteristicile principale pe care să le prezinte structura de rezistență. Venim cu soluții personalizate în funcție de locația în care este amplasată clădirea, dar și de facilitățile pe care le dorește beneficiarul.

● Întocmirea proiectului detaliat - Mai apoi, dezvoltăm proiectul detaliat, care include toate calculele necesare dimensionării elementelor structurale. Includem toate descrierile tehnice, capabile să eficientizeze timpul de lucru și caracteristicile rezultatului final.

● Verificarea și validarea proiectului - Ne asigurăm că proiectul respectă întocmai normele de siguranță și reglementările aflate în vigoare. Efectuăm verificări și analize complete cu ajutorul tehnicilor și echipamentelor moderne pentru a elimina din start eventualele probleme tehnice care pot apărea.

● Urmărirea și asistența la construcție - Arhitecții și inginerii noștri colaborează pentru a obține rezultate calitative, indiferent de complexitatea proiectului. Urmărim îndeaproape lucrările de construcție pentru a ne asigura că totul iese conform așteptărilor. Folosim tehnologii avansate de monitorizare, ceea ce conferă un plus de eficiență structurii definitivate.

Ce avantaje oferă serviciile de proiectare structură?

Una dintre cele mai dificile etape în ceea ce privește construirea unei clădiri este definitivarea structurii de rezistență. Este o activitate care implică timp, răbdare, resurse și un ochi format în domeniul construcțiilor. Fără ajutorul unei echipe de profesioniști e foarte greu să ajungi la rezultate impecabile.

Noi suntem aici să-ți oferim tot suportul de care ai nevoie pentru a obține o locuință funcțională, cu un aspect aparte. Serviciile de proiectare structură pe care le oferim au la bază numeroase beneficii precum:

● Garantarea siguranței și stabilității clădirii - Structura de rezistență este practic pilonul de bază al oricărei construcții, indiferent că e vorba de proiect casă simplă sau o clădire de birouri. Tocmai de aceea, respectăm prevederile de natură legislativă și ne îmbunătățim constant serviciile pentru a-i mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși.

● Optimizarea costurilor și a eficienței energetice - În cazul în care clientul își dorește putem proiecta structuri de rezistență care să permită instalarea eficientă a izolației termice. Astfel, se elimină din start posibilitatea pierderilor de căldură, ceea ce îți va permite să economisești banii investiți pentru plata facturilor. În același timp te bucuri și de un ambient plăcut, confortabil și intim.

● Grade sporite de flexibilitate - Structurile de rezistență pe care le proiectăm sunt gândite în așa fel încât să permită integrarea eventualelor modificări sau reparații, în cazul în care este necesar. Pot fi derulate fără probleme activități de extindere a spațiului disponibil sau de adăugare a unui etaj. Ne place să aducem un suflu nou locuințelor proiectate, tocmai de aceea suntem deschiși soluțiilor de îmbunătățire.

Fără o structură de rezistență sigură și durabilă, locuința ta nu are cum să treacă testul timpului. Știm cât de mult contează să iei în calcul chiar și cele mai mici detalii, tocmai de aceea ne ocupăm cu atenție de toate etapele aferente construirii elementelor structurale. Elaborăm planuri tehnice detaliate și folosim doar echipamente și tehnici de lucru moderne.

Alege întotdeauna calitatea!

Proiectare instalații - Soluția pentru locuințe funcționale

În lipsa etapelor de proiectare instalații o clădire nu poate deveni locuibilă. Sunt activități esențiale, care certifică atât gradul de rezistență al locuinței, cât și capacitatea de a oferi locatarilor experiențe plăcute. O instalație concepută fără a lua în calcul toate caracteristicile tehnice esențiale nu va face altceva decât să creeze numeroase probleme elementelor structurale. De asemenea, cauzează probleme precum:

● Defecțiuni tehnice constante ale sistemului de instalații - În cazul în care sistemele nu sunt proiectate corect pot apărea probleme de funcționare precum scurgeri, blocaje sau infiltrații. Pe lângă confortul personal, va fi afectată semnificativ și sănătatea membrilor locuinței, tocmai pentru că vor fi nevoiți să se confrunte cu incidente neprevăzute.

● Imposibilitatea obținerii aprobărilor și autorizației de construire - Dacă nu apelezi la servicii profesionale deproiectare instalațiișansele de a obține avizele tehnice și aprobările necesare sunt foarte mici. Toate detaliile implicate în proiect trebuie elaborate conform standardelor de eficiență și funcționalitate aflate în vigoare.

● Necesitatea investițiilor costisitoare pentru reparații sau modificări - În mod evident, în cazul în care instalațiile prezintă erori vor apărea costuri suplimentare de întreținere. Va trebui să investești regulat pentru eliminarea neregulilor, ceea ce va veni la pachet cu eforturi numeroase.

● Ineficiență energetică - Una dintre cele mai mari probleme pe care le generează trasarea necorespunzătoare a instalației este ineficiența energetică. Încăperile nu vor fi încălzite uniform, iar sistemele de ventilație sau iluminat nu vor da randament. Practic, în fiecare zi va trebui să te confrunți cu o altă problemă.

● Probleme de siguranță - În cazul în care traseul instalațiilor nu respectă cerințele de siguranță și calitate, riscurile nu vor întârzia să apară. Pot apărea inundații sau chiar scurgeri de gaze, ceea ce poate duce la afecțiuni grave de sănătate.

Tocmai de aceea, vei avea nevoie de o echipă profesională, care oferă premisele ideale unei locuințe de vis.

Care sunt etapele principale de proiectare instalații?

La Hauze punem accent pe importanța organizării eficiente. Acordăm o atenție deosebită fiecărui detaliu și nu spunem NU provocărilor, indiferent că e vorba de construirea unor proiecte case sau proprietăți publice.

Vrem să oferim fiecărui client posibilitatea de a se bucura de proiectele dorite. În ceea ce privește activitățile de proiectare a instalațiilor vizăm următoarele etape:

● Consultanță specializată - Înainte de toate identificăm cerințele și nevoile clientului. Aducem în discuție preferințele în materie de încălzire, iluminat și ventilație pentru a ne da seama ce se potrivește mai bine beneficiarului. În cazul în care este nevoie, venim cu sfaturi prețioase, care să îi ajute în luarea unei decizii.

● Pregătirea proiectului și a documentației tehnice necesare - Trasăm toate schițele și măsurătorile pentru derularea proiectului. De asemenea, ne ocupăm de obținerea tuturor certificatelor, care să ne permită trecerea la faza următoare.

● Stabilirea detaliilor de execuție - Imediat ce primim aprobarea din partea instituțiilor specializate, trecem la activitățile de execuție. Ne asigurăm că toate informațiile integrate în planul tehnic sunt respectate cu strictețe.

● Evaluarea costurilor implicate pentru activitățile derulate - Pentru a identifica prețul corect luăm în calcul atât materialele și tehnicile de lucru folosite, cât și efortul depus de-a lungul perioadei de construcție. În orice caz, oferim calitate la prețuri avantajoase.

● Monitorizarea proiectului - O etapă necesară în obținerea rezultatelor dorite. Poate include supravegherea instalării echipamentelor și conductelor, precum și verificarea gradului de conformitate cu specificațiile tehnice incluse în documentația derulată. Prevenția este elementul cheie, care poate elimina din start posibilitatea apariției dezechilibrelor tehnice.

Etapele de proiectare instalații sunt mai mult decât necesare atunci când vine vorba de construirea unei clădiri. Însă, dacă vrei să te bucuri de calitate la standarde înalte e important să alegi o echipă specializată, cu experiență în domeniu.

Investește în soluții de lungă durată și bucură-te de un ambient sigur și confortabil!

Asistență tehnică pe perioada execuției lucrărilor

Serviciile de asistență tehnică derulate în perioada execuției lucrărilor reprezintă soluții optime de minimizare a costurilor și asigurare a calității. La Hauze, punem accent pe lucrurile bine făcute, dar și pe importanța prevenției. Etapele de monitorizare și asistență tehnică ne ajută, așadar, să evităm cu succes:

● Problemele birocratice - Verificăm dacă totul se desfășoară conform prevederilor legale și respectăm detaliile tehnice integrate în planurile de lucru. Asigurăm atât standarde înalte de siguranță și eficiență, cât și calitate și funcționalitate. Astfel, procesele aferente obținerii documentelor necesare începerii lucrărilor nu vor mai fi îngreunate.

● Neclaritățile venite din partea beneficiarului - Suntem gata să răspundem oricărei întrebări sau nelămuriri. Ne bazăm pe importanța comunicării transparente și a atitudinii prietenoase. Îți punem la dispoziție toate detaliile de care ai nevoie și dispunem de suficientă experiență în domeniu pentru a-ți oferi consultanță specializată. Te ajutăm să compartimentezi camerele și să alegi materialele adecvate etapelor de execuție.

● Problemele tehnice - Identificăm din timp problemele care pot avea un impact semnificativ asupra calității rezultatului final. Ne ocupăm de rezolvarea oricărei defecțiuni, indiferent că e vorba de structura de rezistență sau sistemul de instalații.

● Necesitatea de a investi costuri suplimentare - Nu va trebui să investești în modificări constante ale clădirii. Noi ne asigurăm că toate serviciile oferite se ridică la nivelul așteptărilor. În plus, activitățile de asistență tehnică ne ajută să-ți garantăm beneficii pe termen lung, la prețuri avantajoase.

● Nerespectarea termenelor de livrare - Tocmai pentru că ne implicăm total în construirea proiectului este foarte improbabil să depășim data limită de predare a locuinței. În cazul în care apar inconveniente care ne încetinesc semnificativ progresul, adoptăm soluțiile eficiente. Suntem atenți la detalii și ne dorim să oferim celor care ne aleg atât confort sporit, cât și numeroase avantaje funcționale.

Prin ce se caracterizează serviciile noastre de asistență tehnică?

Te întrebi care sunt principiile cate ne ghidează către rezultate și performanțe extraordinare? Ei bine, fie că e vorba de serviciile de asistență tehnică sau cele de proiectare, ne asigurăm că îndeplinim următoarele criterii:

● Discutăm deschis cu beneficiarul - Vrem să știm cu exactitate ce își dorește clientul și cum arată un proiect casă perfect în viziunea sa. E foarte important să existe deschidere și transparență din partea ambelor părți. În construcții, orice idee inedită se poate materializa, dacă există dorință și asumare.

● Venim cu idei și soluții personalizate - Spațiul căruia îi spui acasă trebuie să te reprezinte în totalitate. Practic este locul în care te retragi când simți că ai nevoie de o pauza sau în care petreci timp de calitate cu cei dragi. Este despre tine, tocmai de aceea trebuie să îți reprezinte personalitatea unică. Noi subliniem importanța personalizării în fiecare proiect pe care îl abordăm. Definim concepte creative, tocmai pentru că ne dorim să obținem efecte vizuale impresionante.

● Dispunem de o echipă completă - În faza de asistență și supraveghere tehnică e nevoie de persoane calificate, care dispun de o atenție ascuțită la detalii. La Hauze îi vei găsi pe unii dintre cei mai buni arhitecți, proiectanți și ingineri. I-am adunat pe cei care împărtășesc aceeași pasiune - de a crea spații armonioase. Fiecare departament colaborează și împărtășește idei pentru a defini perfecțiunea. Avem spirit de echipă și ne susținem reciproc.

Etapa de asistență tehnică ocupă un loc foarte important în procesul de construcție al clădirilor. Este o activitate care, desfășurată corect, elimină din start erorile tehnice și posibilele costuri suplimentare care pot apărea pe parcurs. În plus, îți permite să te bucuri de locuința mult visată mai repede decât ai fi crezut.

La Hauze suntem gata să-ți oferim servicii premium de asistență tehnică. Suntem deschiși, atenți la detalii și dornici să creăm concepte cu adevărat speciale.

Hai să discutăm mai multe!

Documentații pentru obținerea avizelor

La Hauze ne ocupăm de toate etapele construirii locuinței dorite, de la documentații pentru obținerea avizelor, până la activitățile de execuție. Îți punem la dispoziție servicii multifuncționale, la prețuri avantajoase și standarde înalte de calitate. Suntem aici să te susținem în demersul de a obține locuința la care ai visat mereu.

Una dintre cele mai importante etape în definitivarea rezultatelor dorite este documentația pentru obținerea avizelor de construcție. Este o activitate care necesită timp, atenție la detalii și mai ales organizare - principii pe care noi, la Hauze, ni le asumăm de ceva timp. Tocmai de aceea, reușim să ne adaptăm imediat cerințelor și să ducem la bun sfârșit orice proiect, indiferent de complexitatea pe care o prezintă.

Există trei categorii principale de autorizații și documente oficiale, fără de care niciun proiect nu se poate materializa:

● Certificatul de urbanism - Care atestă că terenul pe care urmează să fie demarat proiectul este destinat construcțiilor rezidențiale și că respectă toate regulile de urbanism aplicabile. Este un document necesar obținerii ulterioare a certificatului de construire și care se eliberează atât persoanelor fizice, cât și juridice.

● Avizele - Atât cele eliberate de către furnizorii de energie electrică, apă caldă, salubritate sau gaz, cât și cele de la diverse autorități și instituții. Perioada de obținere poate varia de la un caz la altul. Însă, timpul de așteptare este cuprins între 30 și 60 de zile.

● Autorizația de construire - Cel mai important document de care vei avea nevoie pentru a demara activitățile de execuție. Se obține de la autoritățile locale și se depune împreună cu avizele și planul de proiect, care atestă faptul că locuința respectă toate normele de siguranță.

Obținerea aprobărilor oficiale nu este deloc un lucru ușor. Aspectele birocratice îți pot crea probleme în ceea ce privește gestionarea timpului, dar și a resurselor financiare. Însă, nu trebuie să-ți faci griji. Noi ne ocupăm dedocumentații pentru obținerea avizelor .

Ce presupune serviciul de documentații pentru obținerea avizelor?

Nu spunem niciodată NU provocărilor, nici măcar celor care ne solicită timpul și răbdarea. Suntem foarte organizați, tocmai de aceea procesul de obținere a avizelor pentru proiecte case a devenit pentru noi floare la ureche. Experiența ne-a învățat că trebuie să dăm atenție fiecărui aspect dacă vrem să avem parte de rezultate excepționale. În etapa aferentă documentării luăm în calcul următoarele lucruri:

● Cerințele și nevoile beneficiarului - Nicio activitate nu se derulează fără a avea acceptul din partea clientului. E foarte important pentru noi să îi oferim o clădire perfect funcțională, dar în același timp spectaculoasă din punct de vedere al designului. Tocmai de aceea, oferim soluții adaptate în funcție de preferințele fiecărui colaborator.

● Factorii geotehnici care ar putea afecta proiectul - În timpul documentării luăm în calcul toate riscurile care pot apărea de-a lungul timpului. Arhitecții noștri profesioniști elaborează cu atenție planul tehnic, în urma unor discuții detaliate cu cel care se va bucura de rezultatul final. Derulăm studii de fezabilitate și analize amănunțite ale locului în care va fi amplasată locuința.

● Caracteristicile speciale pe care le prezintă locuința - Toate avizele și documentele necesare pentru a construi clădirea atestă faptul că proiectul se încadrează în normele aflate în vigoare. Tocmai de aceea, va fi nevoie de o detaliere a tuturor etapelor implicate în proces. Nu trebuie să-ți faci griji, însă. Noi suntem aici pentru a-ți oferi un proiect casă impecabil.

Obținerea avizelor necesare pentru demararea activităților de construcție poate deveni o adevărată provocare, mai ales dacă nu dispui de cunoștințe în domeniu. Implică timp, răbdare și multă atenție la detalii.

La Hauze oferim servicii complete care includ atât etapele de proiectare și documentare, cât și pe cele de execuție și monitorizare.

Investește în soluții inteligente și bucură-te de locuința dorită, fără prea multe eforturi!

Documentații pentru obținerea avizelor structurii speciale

Am acumulat suficientă experiență în domeniu pentru a ne ocupa în mod profesionist de realizarea unor documentații pentru obținerea avizelor structurii speciale. Structurile speciale sunt acele construcții care prezintă forme și funcții neobișnuite, tocmai de aceea reprezintă proiecte complexe. Printre cele mai răspândite structuri speciale se numără podurile, acoperișurile, fațadele curbate sau clădirile care prezintă sisteme capabile să reziste condițiilor meteo extreme. Tocmai pentru că integrează detalii neobișnuite, structurile speciale sunt foarte greu de efectuat. Însă, noi privim orice provocare ca pe o nouă posibilitate de a ne extinde orizonturile profesionale. Hauze este despre performanță și atenție la detalii. Tocmai de aceea, ne ocupăm de tot ce înseamnă implementarea unor asemenea structuri, de la faza de obținere a avizelor, până la etapele de execuție.

Printre activitățile pe care le vizăm în ceea ce priveștedocumentația pentru obținerea avizelor structurii specialese numără:

● Proiectarea - Se întocmește un proiect detaliat al structurii, care ia în considerare forma, funcția, condițiile de mediu și cerințele specifice de siguranță. Într-o asemenea etapă, cuvântul clientului contează foarte mult. Suntem atenți la așteptările pe care le are cu privire la caracteristicile rezultatului final.

● Analiza - Se efectuează analize statice, dinamice și de durabilitate pentru a se determina comportamentul structurii în condiții de sarcină și de mediu. Luăm în calcul toate riscurile care pot apărea pe parcurs și stabilim o durată de viață a structurii, pe baza testelor derulate.

● Fabricarea - Se produc componentele structurale, cum ar fi grinzile, coloanele sau elementele de acoperire. Ne asigurăm că alegem materiale de calitate superioară și că mizăm pe tehnologii avansate de prelucrare, cum ar fi tăierea laser sau plierea CNC.

● Montajul - Etapele de instalare trebuie derulate cu mare grijă. Obținerea avizelor necesare presupune și luarea în calcul a unor asemenea aspecte. Componentele structurale trebuie ridicate și fixate cu ajutorul tehnicilor potrivite.

Documentații pentru obținerea avizelor - Aspecte de care ținem cont

Acuratețea proiectului final este scopul nostru, indiferent de situație. Suntem adepții rezultatelor extraordinare și a activităților efectuate conform cerințelor. Ținem cont și de siguranța și confortul locatarilor. Tocmai de aceea, luăm în calcul câteva aspecte esențiale în ceea ce privește obținerea avizelor, dar și construirea propriu-zisă a unui proiect casă :

● Stabilim o discuție cu beneficiarul pentru a ne asigura că toate detaliile menționate în planul tehnic sunt corecte. Orice greșeală care apare în etapa de proiectare poate impacta negativ rezultatul final. În plus, ne consultăm între noi pentru a putea depista orice mic inconvenient. Obținerea avizelor necesare presupune o responsabilitate foarte mare din partea echipei care se ocupă de construcție. De aceea, bifăm toate detaliile cheie care ne asigură succesul.

● Verificăm cu atenție caracteristicile materialelor achiziționate pentru a ne asigura că nu intervin incidente neprevăzute sau situații urgente. Factorii pe care îi analizăm în mod deosebit sunt: rezistența la curgere, durabilitatea în timp sau posibilitatea de destrămare lamelară. Destrămarea lamelară apare atunci când structura este supusă unor sarcini de încovoiere sau de compresiune.

● Condițiile meteorologice extreme reprezintă pot cauza numeroase erori tehnice. Tocmai de aceea, gândim planul de proiectare în așa fel încât toate elementele să dea dovadă de caracteristici perfect funcționale. Structurile speciale sunt destul de impunătoare și au nevoie de tehnicile potrivite de lucru pentru a rămâne stabile în fața vremii nefavorabile.

Structurile speciale sunt construcții complexe, care se caracterizează prin formele neobișnuite și sistemele ingenioase pe care le integrează. Efectuarea unor asemenea proiecte vine la pachet cu numeroase sarcini și responsabilități. Totuși, noi, la Hauze nu refuzăm nicio oportunitate care ne poate ajuta să evoluăm. În faza de întocmire a documentației, dar și în cea aferentă activităților de execuție, verificăm gradul de rezistență, calitatea materialelor, dar și stabilitatea.

Punem întotdeauna accent pe calitate!

Documentații acorduri tehnice

Întocmim documentații acorduri tehnice conform prevederilor legislative aflate în vigoare. Orice clădire are nevoie de avize din partea autorităților competente pentru a putea fi derulat procesul propriu-zis de construcție. Noi ne ocupăm atât de partea aferentă documentării, cât și de etapele de execuție. Ne place să oferim clienților noștri servicii complete și posibilitatea de a se bucura de rezultatele dorite într-un timp relativ scurt.

În ceea ce privește obținerea unor documentații acorduri tehnice, e nevoie mai întâi de elaborarea unui plan tehnic. Arhitecții noștri se ocupă cu profesionalism de faza aferentă gândirii conceptului și proiectării elementelor care alcătuiesc locuința dorită. Compartimentăm încăperile în funcție de nevoi și suntem atenți la toate detaliile specificate de beneficiar pentru a ne asigura că totul iese conform așteptărilor.

Avizele necesare derulării activităților de construcție includ acordul:

Agenției pentru Protecția Mediului (APM) - E important să existe aprobarea instituțiilor competente în protejarea și conservarea mediului înconjurător. În etapa aferentă creării proiectului tehnic ne asigurăm că sunt respectate întocmai toate cerințele de mediu. Dimensionăm corect spațiul și alegem materialele în așa fel încât clădirea să nu devină un pericol pentru natură.

Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) - Autoritatea care eliberează acordul tehnic în conformitate cu HG nr. 1072/2003, la care se adaugă modificările ulterioare. Avizul primit din partea inspectoratului permite derularea intervențiilor suplimentare în cazul unei construcții existente și a celor de construcție în cazul unei locuințe noi în vecinătatea imediată.

Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) - Una dintre cele mai importante aprobări, tocmai datorită rolului pe care îl prezintă. Acordul certifică faptul că locuința sau construcția finalizată îndeplinește criteriile de siguranță în caz de incendiu.

Direcției de Sanatate Publica (DSP) - În cazul în care este vorba de construirea unui amplasament dedicat publicului larg. Fie că e vorba de o instituție care oferă servicii medicale sau de un restaurant, vei avea nevoie de acordul DSP pentru a-ți desfășura activitatea.

Documentații acorduri tehnice - De ce ținem cont pentru a obține avizele?

Echipa Hauze este gata să-ți ofere premisele construirii locuinței mult visate. În activitățile noastre aferente documentării și obținerii avizelor ținem cont de:

Noile prevederi din punct de vederelegislativ - Suntem mereu la curent cu noile schimbări din domeniul construcțiilor. Piața este una destul de volatilă, ceea ce facilitează apariția modificărilor. Noi am dobândit suficientă experiență de-a lungul timpului pentru a ne adapta imediat oricărei cerințe.

Siguranța și confortul beneficiarilor - Planul tehnic este de fapt baza obținerii aprobărilor necesare construirii locuinței. Fără întocmirea corectă a detaliilor tehnice, nicio autoritate competentă nu-și poate da acordul. Noi ținem cont atât de stabilirea parametrilor optimi din punct de vedere tehnic, cât și de confortul clientului. Verificăm în mod constant caracteristicile planului tehnic pentru a evita posibilele situații neplăcute.

Importanța organizării eficiente - La Hauze, organizarea atentă a fiecărui detaliu este deviza de lucru - elementul cel mai important, care ne ajută în derularea fiecărei activități. Stabilim întâlniri prealabile cu beneficiarul și respectăm data limită de predare a planului tehnic. Ne consultăm între noi și creăm toate condițiile necesare unei construcții perfect funcționale, fie că e vorba de structuri speciale sau de un proiect casă simplă.

Vrei să te muți într-o casă nouă, dar timpul nu-ți permite să derulezi activitățile specifice de construcție? Obținerea avizelor necesare implică multă răbdare și atenție la detalii. Însă, nu trebuie să îți faci griji. Echipa Hauze este gata să-ți ofere posibilitatea de a te bucura într-un timp relativ scurt de locuința ideală. Ne ocupăm de întocmirea planului tehnic și de obținerea aprobărilor din partea instituțiilor competente. Folosim doar materiale certificate și suntem la curent cu noile schimbări din punct de vedere legislativ.

Contactează-ne acum și hai să vorbim mai multe despre locuința visurilor tale!

Verificarea tehnică a proiectelor la cerințele esențiale

Verificarea tehnică a proiectelor la cerințele esențiale reprezintă un pas important în procesul de construire a clădirii solicitate de client. Este o etapă care garantează rezultatului final standarde înalte de siguranță, confort și funcționalitate. Elimină din start posibilele erori tehnice sau inconveniente. Totuși, oricât de ușoară ar părea, activitatea de verificare poate deveni o adevărată provocare, tocmai pentru că e nevoie de multă atenție și responsabilitate. Tocmai de aceea, e nevoie de verificatori certificați de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Ei sunt cei care pot răspunde chiar și celor mai exigente cerințe. Toate verificările se efectuează în baza Legii 10/1995.

În activitatea de verificare tehnică a proiectelor la cerințele esențiale sunt incluse următoarele etape:

● Identificarea cerințelor esențiale - Înainte de a începe verificarea propriu-zisă, este necesar să se identifice toate cerințele esențiale relevante pentru proiect. Sunt luate în calcul toate detaliile specificate în planul tehnic, dar și cerințele speciale pe care le prezintă beneficiarul.

● Evaluarea proiectului - Se evaluează proiectul în cauză în raport cu cerințele esențiale identificate anterior. Specialiștii care se ocupă de verificare derulează o analiză completă pentru a identifica potențialele nereguli care pot apărea în cazul unui proiect casă.

● Documentarea rezultatelor - Se definitivează rezultatele verificării și se semnalează orice neconformități sau lipsuri în proiect. Experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul timpului sunt cele care garantează eliminarea problemelor tehnice.

● Corectarea neconformităților - În cazul în care verificatorii observă erori se iau măsuri pentru a corecta orice neconformități sau lipsuri identificate în timpul verificării. Este o etapă esențială în asigurarea calității și a siguranței proiectului.

● Verificarea finală - Ultimul și cel mai important pas în ceea ce privește definitivarea clădirii specificate la începutul colaborării. Ultima verificare are ca scop final crearea premiselor pentru efectuarea corectă a etapelor de execuție. Se ia în calcul complexitatea proiectului și capacitatea lui de a răspunde reglementărilor aflate în vigoare.

Verificarea tehnică a proiectelor - Care sunt elementele specifice verificate?

Echipa Hauze îți garantează standarde înalte de calitate și îndeplinirea exactă a cerințelor și așteptărilor din punct de vedere financiar. În timpul verificării se iau în calcul următoarele elemente:

Rezistența și stabilitatea masivelor de pământ - În cazul studiilor geotehnice derulate pentru proiectele de construcții civile și industriale. Un inginer cu experiență în domeniu se va ocupa de efectuarea tuturor activităților specifice. Specialiștii din echipa noastră se asigură că proiectul dispune de gradul specific de rezistență în timp.

Rezistența și stabilitatea construcțiilor din beton, lemn și metal - Sunt luate în calcul în cazul structurilor de rezistență. O etapă esențială care garantează rezultatele dorite în cazul unor proiecte casă . În lipsa unei structuri care să dea dovadă de caracteristicile specifice, construcția nu poate trece testul timpului.

B1, CC, D, E și F - Și anume: siguranța în exploatarea construcțiilor, securitatea construcțiilor la incendiu, igiena, sănătatea și mediul, economia de energie și izolare termică și protecția împotriva zgomotului. Sunt luate în calcul pentru proiectele de arhitectură.

Ci, Ie, Is, It și Ig- Și anume: securitatea la incendiu a instalațiilor, instalațiile electrice, instalațiile sanitare, instalațiile termice și instalațiile de gaze naturale. Factorii analizați asigură siguranța proiectelor de instalații interioare.

Toate elementele de mai sus sunt incluse într-un referat detaliat, în baza căruia se certifică aplicabilitatea proiectului. La Hauze suntem gata să îndeplinim chiar și cele mai complexe cereri. Ne mândrim cu o experiență vastă în domeniu, dar și cu personal calificat, gata să accepte orice provocare. Folosim tehnici și echipamente de lucru moderne care ne asigură succesul, indiferent de situație. Ne place să definim imposibilul în materie de construcții și oferim beneficiarilor construcții impecabile. Suntem la curent cu noile reglementări în domeniu pentru a elimina orice fel de nereguli sau inconveniente.

Programează ACUM o discuție cu specialiștii noștri!

Proiecte drumuri, platforme și parcaje

La Hauze, multifuncționalitatea este cuvântul cheie, tocmai de aceea în gama noastră de servicii vei găsi și proiecte drumuri, platforme și parcaje. Nu ne rezumăm doar la efectuarea unei construcții. Experiența acumulată de-a lungul anilor ne-a învățat că evoluția continuă stă la baza succesului profesional. Este piatra de temelie a rezultatelor impresionante și motivul de bucurie al oricărui client dornic de servicii complete, de calitate superioară.

Înainte de a trece la activitățile propriu-zise de efectuarea a unorproiecte drumuri, platforme și parcajene ocupăm în primul rând de:

Stabilirea unei discuții preliminare cu beneficiarul- Indiferent că e vorba de o persoană fizică sau una juridică noi ne asigurăm că oferim soluții personalizate. Stabilim scopul proiectului, dar și caracteristicile de ordin tehnic. Ne dorim să eliminăm din start orice posibil inconvenient, tocmai de aceea, analizăm cu atenție fiecare detaliu implicat în proiect.

Definitivarea tehnicilor adecvate pentru proiectul în cauză - Imediat după încheierea discuției cu beneficiarul, stabilim o întâlnire cu întreaga echipă pentru a găsi strategiile ideale de lucru. Activăm de mult timp în domeniu și ne bucurăm de expertiza unor oameni pasionați de ceea ce fac. Împărtășim idei, experiențe și planuri de acțiune pentru a găsi cele mai relevante opțiuni în cazul proiectului solicitat.

Analizarea reglementărilor în vigoare- Cunoaștem îndeaproape toate prevederile de ordin legislativ, însă suntem conștienți că pot apărea modificări ulterioare. La începutul oricărui proiect, fie că e vorba de unul în domeniul construcțiilor sau al drumurilor, ne asigurăm de îndeplinirea cu exactitate a cerințelor specifice. Fără o asemenea activitate nu am putea garanta clientului că rezultatul final se pliază celor mai înalte standarde de siguranță și calitate.

Imediat ce parcurgem etapele preliminare, pe care le aplicăm fiecărui proiect, indiferent de complexitate, trecem la activități specifice. Fiecare proiect este special în felul său și ne ajută să acumulăm și mai multă experiență.

Proiecte drumuri, platforme și parcaje - Etape pe care le vizăm

În ceea ce privește activitatea specifică pentru efectuarea proiectelor de drumuri, platforme și parcaje, respectăm următoarele etape:

● Planificarea - Care implică în linii mari colectarea datelor necesare pentru a înțelege cerințele proiectului, cum ar fi traficul și topografia zonei. În baza informațiilor colectate se elaborează un plan general pentru proiectul de drumuri, platforme și parcaje.

● Proiectarea - O activitate care necesită o atenție deosebită la detalii, tocmai pentru că se definitivează desene tehnice și se specifică materialele necesare pentru derularea activităților. Luăm în calcul variantele care dau dovadă de proprietăți tehnice rezistente în fața șocurilor chimice și mecanice.

● Obținerea aprobărilor - Un pas destul de complex, dar nu imposibil de realizat pentru echipa noastră. Proiectul trebuie să treacă prin procesul de aprobare, care implică obținerea permiselor necesare de la autoritățile locale și de mediu. Ne asigurăm că toate detaliile sunt aliniate standardelor de siguranță și funcționalitate.

● Demararea lucrărilor propriu-zise - Este etapa în care echipa noastră începe lucrările de construcție pentru drumuri, platforme și parcaje. Lista activităților prioritare poate include: excavarea, turnarea fundațiilor, construirea drumurilor și platformelor, instalarea sistemelor de iluminat și semnalizare, dar și construirea parcajelor.

● Finalizarea proiectului - Momentul în care proiectul ajunge în faza finală. Într-un asemenea punct, specialiștii noștri se ocupă de verificarea calității rezultatului și implicit predarea lucrării finale către beneficiar. Se așteaptă inclusiv un feedback din partea clientului.

Întreținere și reparații -Prevenția este elementul cheie care asigură o durată lungă de viață a proiectelor. După finalizarea activităților, se efectuează întreținerea și reparațiile necesare pentru a menține drumurile, platformele și parcajele în stare bună.

Gama noastră de servicii este definită de funcționalitate și diversitate. Nu ne ocupăm doar de proiecte case, ci și de activități de efectuare a drumurilor, platformelor și parcajelor.

Bucură-te de servicii complete și optează pentru ajutor specializat, indiferent de situație!

Proiectare construcții civile, industriale și agricole

Echipa noastră de ingineri și arhitecți oferă soluții complete de proiectare construcții, indiferent de gradul de complexitate implicat. Experiența ne-a învățat că serviciile premium se caracterizează în primul rând prin multifuncționalitate. Tocmai de aceea, am extins gama de activități din dorința de a oferi fiecărui client șansa de a se bucura de proiectul ideal. Respectăm fiecare detaliu și ne dorim ca rezultatul final să îndeplinească atât cerințele funcționale, cât și pe cele de ordin estetic. Garantăm colaborări profitabile și avantaje pe termen lung.

În oferta noastră vei găsi următoarele soluții de proiectare construcții :

Civile - Visezi de mult la o locuință ca-n filme, compartimentată eficient în așa fel încât să-ți ofere confort și armonie vizuală? La Hauze ne ocupăm de construirea unor clădiri care să definească întocmai felul de a fi al beneficiarului. Personalizarea este elementul care ne ajută să-ți oferim, prin prisma proiectului finalizat, sentimentul de acasă. Efectuăm fără probleme atât construcții civile unifamiliale și colective, cât și clădiri de birouri.

Industriale- Cauți de mult un loc sigur în care să-ți desfășori activitatea profesională? Hauze îți vine în ajutor și-ți asigură spații suficient de spațioase pentru a duce la bun sfârșit toate responsabilitățile zilnice. Proiectăm diverse hale metalice și prefabricate și suntem gata să-ți punem la dispoziție soluții de ultimă generație. Îți oferim inclusiv consultanță specializată în ceea ce privește delimitarea încăperilor și integrarea echipamentelor de lucru.

Agricole- Dacă activezi în domeniul agricol și-ți dorești să-ți extinzi perspectiva de lucru, serviciile noastre ți se vor potrivi de minune. Ne ocupăm de proiectarea serelor, sistemelor de irigații și a silozurilor. Ne asigurăm că fiecare activitate respectă întocmai reglementările de natură legislativă și se pliază condițiilor de mediu. Luăm în calcul toate riscurile care pot apărea pe parcurs, ceea ce ne garantează din start succesul.

Ce presupune activitatea de proiectare construcții?

La Hauze, fiecare serviciu este derulat în conformitate cu standardele de calitate, siguranță și eficiență aflate în vigoare. Dispunem de expertiza necesară pentru a oferi proiecte complete și soluții ingenioase de execuție.

Chiar dacă e vorba de construcții diferite, în toate cele trei cazuri, etapa de proiectare ia în calcul următoarele aspecte:

Stabilirea obiectivelor -Fiecare proiect începe cu o discuție detaliată în care ne consultăm cu beneficiarul și stabilim împreună scopul și obiectivele proiectului. Ne hotărâm cu privire la modificările care trebuie efectuate sau soluțiile noi care trebuie adoptate. Imediat ce avem în minte trasate foarte clar principalele cerințe tehnice, trecem la elaborarea planului specific.

Alegerea atentă a materialelor - În mod evident, nicio construcție nu ar putea rezista o perioadă lungă fără materiale de calitate superioară. Tocmai de aceea, alegem doar variantele certificate, care dispun de o proprietăți durabile excelente la contactul cu diverși factori de coroziune și degradare. În plus, folosim echipamente de ultimă generație și tehnici de lucru testate.

Trasarea corectă a dimensiunilor -Fie că e vorba de camerele unui proiect casă simplă sau de spațiile pentru depozitarea mărfii unei hale metalice, ne asigurăm că trasăm dimensiunile potrivite. Luăm în calcul toate elementele implicate în designul general și adoptăm soluțiile care să nu aglomereze în vreun fel spațiul.

Definitivarea elementelor de siguranță - Analizăm toate detaliile geotehnice și de mediu în așa fel încât rezultatele finale să nu creeze un impact semnificativ asupra naturii înconjurătoare. Respectăm cerințele autorităților competente în protejarea mediului și efectuăm toate activitățile în consecință. Pentru noi, e foarte important ca beneficiarul proiectului să se bucure de un loc sigur, indiferent de situație.

La Hauze îmbinăm utilul cu plăcutul și oferim clienților o gamă variată de servicii. Efectuăm servicii de proiectare pentru construcții civile, agricole și industriale. Respectăm întotdeauna cerințele de calitate și siguranță.

Hai să discutăm mai multe!

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
PROIECTARE GENERALA
Vezi mai multe
EXECUTIE SI MANAGEMENT DE PROIECT
Vezi mai multe
DESIGN INTERIOR, RENOVARI SI RECOMPARTIMENTARI
Vezi mai multe
PEISAGISTICA SI AMENAJARI INTERIOARE
Vezi mai multe
SISTEME DE ENERGIE ALTERNATIVA
Vezi mai multe
INTERVENTII ASUPRA CONSTRUCTIILOR EXISTENTE
Vezi mai multe
CONSULTANTA DE SPECIALITATE
Vezi mai multe
STUDII TEREN SI STUDII SPECIALIZATE
Vezi mai multe