/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte case - Plita versus aragazul clasic

Proiecte case - Plita versus aragazul clasic

Proiecte case  - Plita versus aragazul clasic

Odată cu evoluția tehnologiei, putem observa o tendință în amenajarea de proiecte case: plita. Din ce în ce mai multe persoane preferă să opteze pentru plită în detrimentul aragazului clasic. De ce? Ei bine, motivele sunt multiple, iar printre cele mai întâlnite se regăsesc:

  • Siguranța în utilizare - De exemplu, în cazul plitei cu inducție nu te vei mai confrunta cu suprafețe încinse și pericolul de a te arde. Tocmai de aceea, reprezintă o alegere inspirată pentru familiile cu animale de companie sau copii. Niciodată nu știi cum pisica, sau cel mic a curiozitatea să descopere ce se află pe aragaz. Astfel, în cazul variantelor clasice există o mai mare șansă de apariție a accidentelor.
  • Design plăcut și modern - Dacă optezi pentru un stil de amenajare modern sau minimalist, atunci plita reprezintă un detaliu ingenios. Aspectul pe care îl va da bucătăriei tale este unul cu adevărat deosebit!
  • Curățare ușoară - Cu siguranță ai observat și tu cât de complicat este să cureți un aragaz clasic. Trebuie să pui grilajul separat, apoi să te asiguri că fiecare ochi în parte este curățat cu atenție. Pe de altă parte, cel puțin plitele cu inducție și cele electrice sunt în totalitate plate. Astfel, pot fi șterse foarte rapid cu ajutorul unui burete cu apă și puțin detergent.

Cât despre plasarea plitei, o variantă foarte populară este cea incorporabilă. Nu numai satisface din punct de vedere estetic, dar este și o soluție ușor de adaptat oricărui spațiu. De exemplu, este o adevărată salvare pentru bucătăriile mici. O poți plasa oriunde, tocmai pentru că nu mai ești nevoit să plasezi cuptorul dedesubt.

Astfel, dintr-un proiect casă modern nu ar trebui să lipsească o bucătărie amenajată cu mare grijă și bun gust. Doar așa te poți bucura de calitatea locuinței pe care ai pus-o la punct împreună cu echipa de specialiști!

Proiecte case - Ce plită să achiziționezi pentru noua locuință?

Finalizarea construcției de proiecte case este urmată de un pas esențial: amenajarea. Numai prin intermediul amenajării poți transforma o construcție în locul pe care să-l numești ,,acasă”. Bucătăria joacă și ea un rol important în proces, mai ales dacă îți place să gătești în mod regulat. Așadar, iată care sunt variantele de plite pentru care poți opta:

  • Plita electrică - Mai poate fi găsită și sub denumirea de ,,plită vitroceramică” și reprezintă o variantă calitativă. Principalul avantaj este că poți utiliza orice tip de oală, comparativ cu alte tipuri de plite. Pe de altă parte, există pericolul arderii prin neatenție, deoarece la utilizare se încing foarte tare.
  • Plita cu inducție - Spre deosebire de prima variantă, o astfel de plită este compatibilă exclusiv cu vase speciale. Totuși, îți este pusă la dispoziție achiziționarea unor adaptoare prin care poți utiliza și oalele clasice. De asemenea, este o variantă sigură pentru familiile cu animale de companie sau copii. Încălzirea se face local și numai asupra vaselor compatibile, așadar este imposibil să te arzi în momentul utilizării. Mai mult decât atât, ele oferă posibilitatea setării precise a temperaturii de gătire.
  • Plita cu gaz - Din punct de vedere al prețului, reprezintă cea mai accesibilă variantă. Totuși, ele pot fi utilizate numai după ce ai făcut rost de toate avizele necesare. Astfel, costurile la care vei ajunge în final sunt mai crescute. De asemenea, curățarea poate fi efectuată cu o mai mare greutate comparativ cu primele variante.

Așadar, amenajarea fiecărei încăperi a locuinței are nevoie de o mare atenție din partea ta. Pentru a obține rezultatul mult dorit, trebuie să acorzi o mare atenție tuturor detaliilor și elementelor selectate. Doar astfel te poți asigura că ai obținut o locuință care nu va necesita cheltuieli pentru reparații prea curând.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu